Un referendum inutil

E imposibil ca în ultima perioadă să nu fi auzit despre referendumul care „va schimba România” şi cel care va „salva” familia tradițională sau cum îmi place mie să-i spun „familia formată dintr-un bețiv şi o proastă care stă cu el de teamă să nu ajungă în iad”. Mă rog, sunt şi excepții. Cunosc familii „tradiționale” iar membrii familiei se iubesc şi se respectă, dar majoritatea sunt o cauză pierdută, iar dacă încerci să negi acest lucru, doar aruncă o privire peste statistici şi o să vezi câtă „iubire” există în această minunată familie tradițională.

Prin acest referendum se doreşte revizuirea Constituției privind definirea familiei, mai precis o familie trebuie să fie formată exclusiv dintr-un bărbat şi o femeie. 

Ca să înțelegeți cât de inutil e referendumul, în Constituție deja e specificat că familia tradițională e formată dintr-un bărbat şi o femeie, practic, se luptă pentru ceva deja existent.

Fiindcă acest lucru nu era suficient să te convingă de inutilitatea referendumului, acest referendum a costat aproximativ 200 de milioane de lei, bani publici care puteau fi folosiți în scopuri mult mai utile cum ar fi: renovarea spitalelor, dotarea spitalelor cu echipamente care nu au prins ambele războaie mondiale, introducerea orelor de educație sexuală în şcoli fiindcă poate aşa n-o să mai fim pe primul loc în Europa la numărul de sarcini în rândul adolescentelor, sau acei bani puteau fi folosiți în tratarea rujeolei fiindcă ocupăm primul loc în Europa la numărul deceselor din cauza acesteia, sau am putea începe să alocăm bani pentru vaccinarea HPV deoarece suntem singura țară din UE care nu face acest lucru.

Pe lângă motivele de mai sus, sunt şi altele pentru care acest referendum e absolut inutil, cel mai important fiind răpirea dreptului la iubire. Indiferent de religia pe care o urmezi, de naționalitatea ta, de rasă, de orientarea sexuală, iubirea e universală şi este interzis moral şi firesc să îngrădeşti dreptul cuiva de a iubi. 

Eu sunt om! Tu eşti om! El e om! Ea e om!

Noi suntem oameni şi toți suntem aici datorită iubirii, iubirea pentru care acum o parte dintre noi luptă să o salveze. 

Iubirea nu se votează! 


„We are born of love. Love is our mother.” – Rumi

Reclame