Românii şi Evul Mediu

 

În ultimii ani m-am convins din ce în ce mai tare că românii sunt nişte oameni proşti. Nu toți, însă majoritatea au o atitudine şi o gândire pe care nu pot să o asociez decât cu prostia.

Lăsând la o parte subiectele şi lucrurile importante pe care nici nu mă aştept să le înțeleagă oricine, mai nou românii o dau în bară şi îşi etalează prostia cu fiecare ocazie posibilă.

Lucrând cu oamenii, observ tot felul de comportamente care mă lasă mască. Cum e posibil ca în România lui 2018 să foloseşti un coş de gunoi pe post de wc? Cum e posibil să arunci gunoaie şi noroi într-un magazin şi să te faci că plouă când eşti luat la întrebări? Gata, ştiu. Pe români încă îi interesează cum se îmbracă vecina şi cu cine a mai vorbit vecinul decât să învețe cum să se comporte în societate. Dar pana mea, suntem români şi ne permitem orice numai să fim oameni decenți nu.

Când văd asemenea oameni, mă simt de parcă m-aş afla într-un film cu proşti. E penibil să ai un comportament de genul, dar e şi mai penibil când ai un copil care te vede făcând asta şi o să creadă că e ok să facă şi el fiindcă tu ca părinte eşti prea incult şi dobitoc să-i explici ce e bine şi ce nu e bine să facă în public.

Vrem drepturi, salarii ca în străinătate, dar habar nu avem să ne comportăm ca nişte oameni. Până când vom învăța că pământul nu se învârte în jurul nostru şi că românii nu sunt singura nație de pe planeta asta, ne merităm soarta şi eticheta de „Codaşii Europei”.


 

Reclame