Despre sex

În România lui 2018, sexul încă este un subiect tabu. Oamenii se ruşinează când aduci în discuție acest subiect, părinții nu discută cu copiii lor despre asta, iar educația sexuală în şcoli este încă un vis îndepărtat.

 

Nu înțeleg de ce sexul este tabu. E un lucru firesc să simți nevoia de a face sex, în schimb toată lumea pare să aibă o fobie în a discuta despre asta. Părinților le e jenă să vorbească despre asta cu copiii lor, deşi o discuție deschisă ar putea ajuta acel copil să înțeleagă anumite aspecte legate de sex. Multe state au depășit de mult timp prejudecata stupidă a discuțiilor despre sex. În vocabularul multor părinți din România încă mai există conceptul ”e rușine”, atunci când vine vorba de părțile intime.

Despre lipsa educației sexuale în şcoli se ştie deja. România este pe primul loc în Europa în topul adolescentelor care devin mame. Ne ferim să vorbim despre sex, despre cum să ne protejăm,  însă nu ne ferim să îl facem şi nu înțeleg de ce. Din aproape 20.000 de şcoli existente în România, educația sexuală e o materie opțională în mai puțin de 2000. Educația sexuală se referă la nişte noțiuni de bază despre cunoaşterea propriului corp, despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi despre reproducere, motiv pentru care trebuie introdusă în şcoli.

Acestea fiind spuse, ar trebui să lăsăm la o parte ruşinea şi să începem să vorbim mai deschis atât despre sex, cât şi despre alte subiecte care chiar dacă sunt importante şi merită discutate, sunt ignorate din diferite motive.


„We are all born sexual creatures,thank God, but it’s a pity so many people despise and crush this natural gift.” – Marilyn Monroe

Reclame