Ce să nu faci niciodată (1)

 

1.  Nu asculta muzică fără căsti în locuri publice. Nu toată lumea vrea să îl audă pe Salam în parc.

2. Nu te băga în fața cuiva la rând. Chiar dacă te grăbeşti, e de prost gust să te bagi în fața cuiva la coadă. Poți ruga frumos persoana din fața ta să îți cedeze locul sau poți aştepta frumos la coadă ca toată lumea.

3. Nu arunca ambalajele pe jos. Nu e greu să aştepți 2-3 minute până ajungi la un coş de gunoi.

4. Să țipi la telefon. Vorbitul la telefon pe stradă sau în orice alt loc e perfect normal, dar deja când țipi şi se aude de la 1 km depărtare nu e tocmai ok.

5. Nu parca pe trotuar. Înteleg că nu prea sunt locuri de parcare, însă nici să acaparezi întreg trotuarul nu e ok.

6. Dacă mergi la un magazin de haine şi probezi ceva şi realizezi că nu mai doreşti articolul vestimentar respectiv, du-l înapoi la raft. Niciodată nu îl lăsa aiurea pe jos sau în cabină fiindcă e de prost gust să strângă alții după tine.

7. Nu ridica vocea la un vânzător pentru că nu-ți convine ție cum sunt prețurile sau cum e aranjată marfa în magazin. Vânzătorul ăla nu are absolut nicio vină că eşti tu incapabil să citeşti un amărât de preț.

8. Nu claxona fetele dacă nu ai motiv. Ştiu că cel mai probabil eşti în călduri şi nevastă-ta nu te mai satisface pentru că şi-a dat seama ce dobitoc are lângă ea, dar să ajungi în punctul în care claxonezi fetele pe stradă doar ca să dovedeşti ce „mascul” eşti, e penibil.

9. Nu te lega de aspectul cuiva. Dacă e să judeci pe cineva, fă-o după comportament nu după aspect. 

10. Nu încerca să pari ce nu eşti. Fii tu însuți, mereu!


„I want to be a good human being.” -Jeremy Renner

Reclame