Cum să fii fericit

Fiecare dintre noi are propria definiție pentru fericire şi fiecare vedem fericirea diferit, însă un lucru pe care îl avem în comun cu toții este dorința de a ajunge fericiți. 

Cum ajungem să fim fericiți? Probabil ne punem această întrebare zilnic deşi răspunsul îl ştim deja. Am decis ca în acest articol să vă spun câțiva paşi pe care i-am urmat şi care m-au ajutat să fiu fericit.Citat-Mahatma-Gandhi-638x338

Primul pas pe care l-am făcut a fost să încetez în a-mi mai compara viața cu a altora. Fiecare suntem diferiți şi avem viziuni, păreri şi obiceiuri diferite. Nu e nimic rău în a avea păreri diferite față de alte persoane. 

Trăieşte sănătos. Fă sport şi mănâncă sănătos. Te va ajuta să ai un corp armonios, iar armonia înseamnă fericire.

Gândirea excesivă dăunează grav sănătății şi fericirii. Încearcă să nu gândeşti prea mult înainte să faci ceva. Dacă simți că trebuie să faci ceva şi că acel lucru este benefic, fă-l fără a mai sta prea mult pe gânduri.

Trăieşte în prezent. Trecutul e trecut. Nu te mai afectează, nu îl poți schimba şi nu are rost să îți laşi mintea în trecut în timp ce corpul e pierdut în prezent. Viitorul nu e sigur. Nu îți face griji cu ce vei face peste o lună, un an sau zece. Dacă ai încredere în tine, o să fie bine şi peste zece ani.  Prezentul e acum. Mintea, corpul şi tot ce ține de tine se află aici şi acum. Bucură-te de prezent, sărbătoreşte când ai reuşit să-ți atingi un obiectiv, fii recunoscător pentru ce ai şi iubeşte. Tu eşti timpul iar timpul e acum. Bucură-te de el.large

Nu lua personal nimic. Majoritatea oamenilor care bârfesc şi sunt plini de ură pur şi simplu au o problemă cu propria lor persoană şi consideră că cel mai bun lucru pe care îl pot face este să se lege de fericirea altora. Arată-le că poți să trăieşti o viață fericită şi fără atâta ură. Nu se ştie pe cine poți influența în bine.

Fii tu însuți. Cel mai important şi greu pas de urmat este acesta. Mulți vor încerca să îți spună cum e ok să trăieşti, să te îmbraci, să vorbeşti, ce să asculți, pe cine să urmezi, însă nu mulți îți vor spune că singura persoană care ştie răspunsul la toate astea eşti tu. 

Zâmbeşte!
94f2d1eaa2cb161c59ec31a4c1408845

Reclame