Social Media vs Real Life

După cum probabil v-ați dat seama din titlu, azi am decis să vorbesc despre impactul pe care îl are social media asupra noastră.

Ne aflăm într-o era în care social media domină absolut tot. Afaceri, timp liber, jocuri, convorbiri, cumpărături. Absolut tot se întâmplă pe rețelele de socializare şi pe internet şi deşi are anumite beneficii, are şi un impact negativ destul de puternic asupra vieților noastre. 

Social media şi internetul în general au şi câteva avantaje printre care şi faptul că îți poți începe propria afacere (putem observa un val foarte mare de online influenceri în ultima vreme) dar şi faptul că multe întreprinderi optează pentru dezvoltarea afacerilor în pragul online, faptul că poți comunica cu persoane dragi aflate la distanțe foarte mari, lucru care acum câțiva ani era posibil doar prin telefon şi scrisori, de asemenea social media se poate asemăna cu o lume virtuală în care poți să îți creezi „viața perfectă”, sau pur şi simplu să pierzi vremea jucând ceva sau citind o ştire, totul aflându-se la un swipe sau click distanță.

Cum există avantaje, există şi dezavantaje. Din punctul meu de vedere, cel mai mare şi important dezavantaj pe care îl are social media este obsesia pe care ne-o creează cu fiecare zi ce trece. Nici nu apucăm să deschidem ochii dimineața că deja avem telefonul în mână, în pauzele de la job în loc să ne odihnim, preferăm să stăm pe facebook, seara când ieşim cu prietenii la o poveste, în loc să fim prezenți în convorbire, preferăm să stăm pe instagram şi să vedem ce vieți frumoase au alții în loc să ne bucurăm de ale noastre s.a.m.d.

Fiind o persoană care îşi petrece o mare parte din timp pe social media şi având în vedere că pasiunea mea se desfăşoară în mediul online, aş fi un ipocrit să spun că sunt contra social media, însă pot recunoaşte şi chiar susține ideea de a avea un echilibru. Trebuie să realizăm când e timpul pentru social life şi când e pentru real life, însă, nu trebuie niciodată să uităm că trăim în viața reală şi că aceasta are prioritate mereu.


„The more social media we have, the more we think we’re connecting, yet we are really disconnecting from each other.”GnPJRA3DPflMnvy2pxcO-zl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9

Reclame