Prea multe drame

Obişnuim să dramatizăm din orice. Ăştia suntem noi, o generație de dramatici şi nu e tocmai bine. În articolul de azi am decis să vă spun de ce e bine să renunțăm în a mai dramatiza din orice lucru mărunt.

 

În primul rând, nu e sănătos deloc. Te consumi degeaba din toate punctele de vedere. Trăim în era în care social media domină tot, inclusiv viețile noastre. O mare parte din drame au loc pe internet, respectiv pe rețelele de social media şi deşi e un lucru trist, mie personal mi se pare chiar amuzant. Adică să fim serioşi, te cerți cu prietenii că nu ți-au dat like-uri instant pe facebook sau că te-au lăsat cu seen 5 minute, că prietenul/a vorbeşte cu x şi y pe whapp şi că z ți-a dat unfollow pe instagram. Deşi sunt nişte lucruri penibile care poate la prima vedere nu par să aibă efecte negative asupra noastră, în timp te consumă încet dar sigur. Dacă am ajuns să dramatizăm din nimicuri cum sunt cele prezentate mai sus, nici nu vreau să ştiu cât de rău putem ajunge. 

Personal, încerc să evit dramele pe cât de mult posibil.  Indiferent de problemă, mereu va exista o soluție mult mai rezonabilă decât cearta, scandalul sau drama.

În momentul în care dau de o problemă sau mă supără/enervează ceva sau cineva, încerc să gândesc rațional soluțiile posibile înainte de a dramatiza ca un idiot. Orice dramă, oricât de mică e, în final are consecințe negative asupra sănătății noastre, aşa că de ce să ne facem rău cu mâna noastră?

Sunt de părere că e mult mai ok să evităm dramele şi să fim mai pozitivi şi întelegători atât cu noi înşine, cât şi cu cei din jur. Dacă ți se pare greu să faci asta, ține minte următorul lucru: „Creierul controlează gura şi nu invers”.


B-C7JFRIAAAjOVu„I ain’t gonna let nobody’s drama bother me” – Mariah Carey

Reclame