5 motive pentru care-i musai să vizitezi Clujul

Te-ai gândit să pleci undeva vara asta şi nu ai idee unde? Dacă da, atunci Clujul e aici pentru tine. În articolul următor îți voi prezenta 5 motive pentru care merită să vizitezi Clujul!

 

1. Fostă Capitală Europeană a Tineretului. Singurul oraş din România şi unul dintre puținele oraşe din lume care se mândreşte cu acest titlu. Un oraş plin de viață, de cultură, de oameni tineri şi faini. Ce poți să vrei mai mult?

2. Viața de zi şi de noapte. Indiferent de momentul zilei, în Cluj mereu ai ce face. Fie că ieşi la o bere sau o cafea în timp ce admiri centrul istoric, fie că mergi la cumpărături într-unul din mallurile oraşului, fie că ieşi la un restaurant şi mănânci ceva tradițional de pe la noi, mereu o să ai ocupație. Noaptea poți să ieşi într-un local (mai toate sunt deschise non stop şi le găseşti în toate părțile oraşului nu doar în centru) sau poți merge pe faimoasa „Cetățuie” şi să admiri oraşul de la înălțime. Nu-ți bate capul dacă vi singur/a şi nu cunoşti pe nimeni. Clujenii şi ardelenii în general sunt oameni faini şi prietenoşi, deci ai şanse foarte mari să îți găseşti un grup care să te „adopte”

3. Obiective turistice. Clujul e un oraş plin de istorie şi cultură, dar în acelaşi timp e şi un oraş foarte modern. Cum spuneam mai sus, Cetățuia e un loc pe care-i musai să îl vizitezi deoarece îți oferă şansa de a vedea oraşul de sus. Parcul Central trebuie vizitat şi el. Are o vechime de peste 180 de ani şi în „inima” lui se află şi Casino-ul care poate şi merită să fie vizitat, iar la nici o aruncătură de băț se află Cluj Arena. Parcul trebuie vizitat neapărat şi în perioada Festivalului Luminii, atunci când cercetaşii vor decora parcul cu tot felul de lumini şi decorațiuni care mai de care mai faine (Exemplu).  Grădina Botanică este fără dar şi poate o locație care trebuie vizitată neapărat. Se întinde pe o suprafață de 14 hectare şi cuprinde aproximativ 11.000 de specii aduse din toate colțurile lumii. E considerată ca fiind cea mai frumoasă grădină botanică din sud-estul Europei. Teatrul Național şi Opera Română unde a fost jucată în premieră opera dramatică a lui Lucian Blaga. Alte obiective care merită văzute şi despre care aştept să îmi povestiți voi sunt: Bastionul Croitorilor, Biserica Sf. Mihail, Observatorul Astronomic, Piața Muzeului, Piața Unirii, Pădurea Hoia Baciu.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

4. Oameni foarte faini. Clujenii is oameni faini, prietenoşi şi dornici de distracție. Indiferent că e zi sau noapte, în Cluj mereu vei da peste oameni faini. Poate te împrieteneşti cu unul în timp ce îți pregăteşti hamacul în Parcul Central şi se oferă să te ajute, sau poate te lasă în fața lui la coadă la McDonald’s în centru (cazuri reale şi pe calea asta le mulțumesc iar celor care mi-au făcut ziua mai faină cu acele gesturi), cert e că o sa găseşti oameni faini aici.

5. UNTOLD şi ELECTRIC. Era imposibil să trec cu vederea peste faptul că cele mai mari festivaluri din țară au loc în Cluj, respectiv lângă el. Dacă ai chef de distracție, muzică, mâncare, băutură şi „good vibes” atunci hai la Untold sau Electric şi te asigur că o să ai parte de cea mai faină experiență din viața ta. Clujul te aşteaptă, tu doar ai „grijă” să nu te îndrăgosteşti de el.

 

Reclame