De ce nu cred în religie

Am fost întrebat de-a lungul timpului de ce nu cred în Dumnezeu, de ce nu mă rog, de ce nu sunt de acord cu religia şi mereu am spus acelaşi lucru „pentru că nu vreau”, dar azi am decis să explic ce înseamnă acest „pentru că nu vreau” într-un articol scurt şi la obiect.

 

Nu vreau să cred în religie pentru că îmi place să gândesc liber. Nu am nevoie de un aşa zis zeu să îmi ghideze viața şi să fac tot ce „îmi zice el” că altfel ajung în iad.

 De la biblie până la sfinții care apar mai nou ca ciupercile după ploaie, religia e plină de contradicții şi e doar o mare afacere. Biserici poleite cu aur, preoți pedofili, păstrarea unor schelete care cică „fac minuni” dacă le mozoleşti, un zeu atotputernic şi atotiubitor (e foarte iubitor că doar deaia are un loc în care sunt torturați pe vecie toți cei care nu fac cum spune el), sunt doar câteva dintre lucrurile care mă fac să îmi fie greață când aud de religie şi tot ce ține de ea.

Consider că orice om e capabil să gândească liber şi să fie independent din toate punctele de vedere, însă unii devin atât de comozi încât se lasă controlați de alții, chiar dacă acele „persoane” nici măcar nu există.

Sunt de părere că oamenii trebuie lăsați să decidă vârsta şi religia din care doresc să facă parte dacă chiar vor să facă parte dintr-una, şi nu să li se impună de când sunt mici în cine şi în ce să creadă. Nu mai bine credem în noi?

Mi se pare puțin amuzant cum aici se crede în Dumnezeu, la 3-4 ore cu avionul se crede în Allah, la 6-7 ore în Buddha şi aşa mai departe. Data viitoare când te bați cu pumnul în piept că religia ta e cea corectă şi adevărată, aduți aminte de Zeus, Anubis, Ra, Hades. Stai…nu îți aminteşti? Ei bine în 2-3 mii de ani nici de Dumnezeu nu o să îşi aducă aminte multă lume. Religia e doar o chestie temporară şi influențată de zona geografică în care te afli.

Nu prea contează dacă eşti creştin, budist, agnostic, ateu, contează doar să fii om. 


„Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost.” – Voltaire5121afb7f8f0d266f6b18b33a5b99f86

Reclame