Despre tatuaje (2)

A venit timpul şi pentru partea a doua din seria „Despre tatuaje”. După postarea primului articol pe care îl găsiți aici, am primit mai multe întrebări de genul: „Cum să îmi protejez tatuajul?” sau „Când e cel mai potrivit moment să îl fac?” Şi am decis să răspund la aceste întrebări în articolul de azi.

 

În primul rând, tatuajele nu trebuie făcute în timpul verii şi o să vă spun şi de ce. Este recomandat ca în primele săptămâni de după ce ți-ai făcut un tatuaj, să încerci să nu-l expui prea mult la soare. Dacă ajungi să te bronzezi peste tatuaj, acesta își va pierde din intensitate, lucru pe care nu ți-l doreşti. E bine ca în primele săptămâni să îți fereşti tatuajul pe cât de mult posibil de soare şi de apa sărată sau de cea cu clor. Deci dacă ai în plan să te tatuezi înainte să pleci la mare sau piscină, mai gândeşte-te.

Crema este prietenul tău cel mai bun în primele săptămâni cu un tatuaj nou. Sunt multe creme indicate pentru acest lucru, însă cel mai bine ştie artistul care te-a tatuat şi el îți va recomanda un unguent sau o cremă de calitate.

Tatuajul trebuie să respire. E recomandat să purtați haine cât mai largi. Dacă nu puteți face acest lucru din cauza jobului, nu-i stres. Puneți o folie care să protejeze tatuajul deoarece e mai bine să nu respire câteva ore decât să se decojească din cauza hainelor prea strâmte sau lungi. Că tot am adus în discuție şi decojitul, trebuie să ştiți că după câteva zile de la terminarea tatuajului, acesta o să înceapă să se decojească lucru care este absolut necesar. Trebuie lăsat să se decojească singur şi nu să o facem noi. Prin acest proces de decojire, tatuajul practic începe să se vindece.


Cam acestea ar fi principalele metode de protejare a tatuajelor. Dacă aveți şi alte întrebări le aştept în privat pe Facebook sau Instagram

Numa bine 😀

Reclame