Cât se câştigă din blog?

29715153_914056182089554_6359173409326235648_nCât se câştigă din blog? Nu a trecut nici măcar o lună de când am blogul, însă deja am început să primesc această întrebare destul de des şi am decis că a venit timpul să şi răspund la ea cât de direct şi bine pot.

 

Depinde. Depinde de blog, depinde de cât timp investeşti în el, depinde de traficul pe care îl ai + mulți alți factori. Eu personal nu câştig nimic de pe urma acestui blog, cel puțin nimic din punct de vedere financiar. 

Dacă ai un blog cunoscut, o comunitate care te urmăreşte, îți apreciază şi distribuie articolele, atunci putem să vorbim şi despre câştiguri de ordin financiar, însă până atunci e cale lungă. Blogul e o pasiune pentru unii şi o afacere pentru alții, însă nu mulți sunt cei care reuşesc să le îmbine. Poți să îți transformi blogul într-o afacere de succes, însă e nevoie de timp, muncă, perseverență, investiții şi cel mai important să renunți la ideea „Am blog de o săptămână, nu am făcut bani deci clar nu funcționează”. Ca în orice afacere, timpul, perseverența şi calitatea sunt cheia către un blog de succes.

Alina Ceuşan, Dana Rogoz, Răzvan Baciu, Radu Băzăvan, Florin Grozea, sunt doar câteva dintre marile nume ale blogosferei. Domenii diferite, vârste diferite, nişe diferite, însă toți au ceva în comun. Pasiunea pentru blog şi faptul că nu au renunțat! Dacă ei pot, la fel poți şi tu!

 

Mai pe scurt, nu există o sumă exactă când vine vorba despre câştigurile de pe urma unui blog. Dacă faci treabă bună, scrii articole de calitate şi ai o comunitate care te susține, atunci poți câştiga sume considerabile, însă dacă faci articole doar de dragul de a le face şi calitatea lor lasă de dorit, atunci şi sumele vor fi pe măsură. Câtă muncă depui, atâția bani câştigi. Consider că fiecare afacere ar trebui să meargă pe premiza aceasta indiferent că vorbim de mediul online sau nu. Şi un lucru foarte important pe care multă lume îl ignoră deşi nu ar trebui, este pasiunea. Înainte să te gândeşti la bani, trebuie să te gândeşti dacă eşti pasionat de domeniul respectiv altfel totul o să fie în zadar. Fără pasiune nu rezistă absolut nimic, nici măcar în online

 

 

 


Sper că v-am lămurit în legatură cu miturile legate de sumele câştigate din blog, iar dacă aveți şi alte întrebări le aştept pe Instagram sau Facebook.

Numa bine 😀

Reclame