Iubeşte-ți corpul în 5 paşi

Iubeşte-ți corpul în 5 paşi.

 

Cu toții am trecut, trecem şi cel mai probabil vom trece prin momente în care avem impresia că avem cel mai gras, slab, urât (şi lista poate continua) corp, deşi nu e deloc aşa. În articolul de azi vă voi prezenta 5 paşi prin care puteți să vă acceptați şi iubiți corpul mai mult. 

 

1. E corpul tău şi doar al tău. Chiar dacă îți vine greu să crezi, nimeni nu mai are un corp ca al tău. Indiferent că e mai slăbuț sau mai cu forme, indiferent că ai muşchi sau puțină burtică, e corpul tău şi doar al tău. E unic şi trebuie apreciat. Nu uita asta!

2. Antrenează-ți mintea. E foarte important să ai o minte liniştita şi setata pe pozitivitate. Încearcă să te eliberezi de stres şi frustrări. Citeşte despre autocunoaştere, ieşi la o plimbare în parc, mănâncă mai sănătos. Ştiu că acestea sunt chestii banale de care sunt ferm convins că nu mai vreți să auziți, dar vă ajută atât corpul cât şi mintea. O minte sănătoasă înseamnă un corp sănătos.

3. Trebuie să îți asculți corpul. Datorită vieții foarte haotice pe care o trăim, marea majoritate dintre noi uităm că trebuie să avem grijă de noi şi corpul nostru şi de cele mai multe ori şi un lucru banal cum ar fi trecerea peste micul dejun poate fi un pas către îmbolnăvire. Trebuie să ne ascultăm corpul, să ştim să-i răspundem când ne cere ceva şi să nu îl neglijăm niciodată.

4. Vorbeşte-ți frumos. Pentru a avea o viziune pozitivă asupra corpului tău, e nevoie de încredere. Poți începe prin a te uita câteva minute în oglindă şi prin a te admira. Ceea ce vezi în oglindă ar trebui să-ți fie cel mai bun prieten şi nicidecum cel mai mare duşman.1437465130043

5. Antrenează-ți corpul. Pe lângă minte, trebuie să ne antrenăm şi corpul pentru a putea fi mulțumiți de el. Există tot felul de metode prin care ne putem antrena dar şi distra în acelaşi timp. Mai jos găsiți o listă care v-ar putea ajuta:

⇒ sala de forță

⇒ practicarea unui sport care îți face plăcere

⇒ alergatul 

⇒ poți să faci exerciții până şi acasă, gratis. 

În momentul în care îți vine să spui că nu poți, sau că niciodată nu vei ajunge să-ți iubeşti corpul, aminteşte-ți că e o parte din tine şi atât tu cât şi el meritați să fiți fericiți! Love-your-Body

 


Vă mulțumesc pentru feedback-ul de la articolele anterioare şi sper ca şi acesta să vă placă, dar cel mai important, să vă ajute să vă apreciați corpul aşa cum trebuie. 

 

Numa bine 😀

Reclame