Despre tatuaje.

 

Doare? Cât costă? Oare în ce zonă a corpului să îl fac? Trebuie să aibă neapărat o semnificație? Oare mă vor judeca ceilalți? O să am probleme la angajare? 

Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care fiecare persoană care îşi doreşte sau şi-a dorit să îşi facă un tatuaj şi le-a pus măcar o singură dată şi sincer să fiu, aceleaşi întrebări mi le-am pus şi eu înainte să îl fac, de aceea am decis ca în articolul acesta să răspund la cât mai multe întrebări, nedumeriri şi curiozități despre tatuaje.

                                Enjoy 😀

Doare? Da! Ar fi culmea să spun că nu. Am auzit tot felul de aberații cum că nu doare deloc sau că doare până în punctul în care îți vine să leşini. Ambele sunt nişte prostii. E o durere suportabilă care în funcție de locul în care te tatuezi poate să fie mai mare sau mai mică, dar niciodată nu te va durea atât de tare încât să leşini. Adică mna, dacă te tatuezi la nenea Ion care are „salonul” în ceva beci uitat de lume şi care-ți cere 20 de lei pentru un tatuaj, atunci poți să te astepți la orice. Sincer să fiu, pe mine m-a durut mai tare la dentist, dar asta e altă poveste.

Costă şi nu prea. Un tatuaj realizat într-un salon decent şi de către un artist care chiar ştie ce face, te va costa mai mult decât unul făcut de badea Gicu de la colțul blocului care a „învățat” să tatueze în armată, ca să nu mai vorbim de riscurile minime spre inexistente care apar în momentul în care eşti tatuat de către un profesionist. Prețul diferă în funcție de zonă, de mărime, culoare şi salon. Al meu a costat 500 de lei şi e făcut acum 2 ani ( aproximativ), dar merită .

Tatuajele se pot face oriunde pe corp şi nu-i musai să aibă o semnificație anume. Asta depinde doar de tine. Al meu de exemplu semnifică timpul foarte scurt pe care îl am de petrecut pe aici şi viața foarte scurtă care trebuie trăită cât de mult şi fain posibil. 

 

(Prima poză e dupa 1 an, iar cea de a doua după 2-3 zile. O să revin pe viitor cu poze puțin mai detaliate) 

Ce-i drept oamenii sunt mult mai deschişi acum în ceea ce priveşte tatuajele când vine vorba de angajare. Eu personal nu am avut probleme din cauza lui, ba din contră, chiar m-a ajutat. Tatuajul e văzut ca fiind o ancoră care oferă stabilitate din mai multe puncte de vedere, sau eşti văzut ca fiind ceva satanist făra viitor şi replica „Ai tăi ştiu ce mâzgăleli ai tu pe măna”?  sau „Doamne fereşte! Cum să îți faci aşa ceva?” urmat de un şir fără număr de cruci sunt aproape la ordinea zilei. Asta e, noi să fim sănătoşi.

Eu personal vă recomand cu drag să vă faceți tatuaje dacă simțiți că sunt pentru voi şi că v-ar face fericiți, dar țineți minte ca mereu să le faceți la cine şi unde trebuie. Nu vă bateți capul cu ce-o să zică lumea, că vorba aia: „Mințile luminate discută idei, cele mediocre discută evenimente, iar cele mici discută oameni”. O să vă las şi câteva poze cu nişte idei de tatuaje care mi se par foarte mişto şi pe care sper să am ocazia să mi le „mâzgălesc” pe corp. 

Mersi fain pentru feedback-ul pozitiv pe care l-am primit la articolul precedent şi rămâneți aproape că mai urmează şi altele din ce în ce mai faine. 

 

Numa bine 😀

Reclame